servis računara

IT-Service_Wright-Studio_Shutterstock_350999087-758x506

"Impress centar - servis" pruža usluge iz oblasti IT-a. Ove usluge obuhvataju servis računara i računarskih sistema, nadogradnju, savjetovanje pri kupovini, umrežavanje i projektovanje  računarskih mreža i sl.

Ciljevi kojim se rukovodimo u svom poslovanju su pružanje kvalitetnih i sveobuhvatnih usluga krajnjim korisnicima. Nudimo uslugu dolaska tehničara po pozivu na adresu. Ukoliko je za izvršenje servisa računara potrebno odvojiti veći vremenski period predlažemo,ukoliko uslovi dozvoljavaju, da bez  dodatnih troškova računar prebacimo u naše servisne prostore, izvršimo popravak i vratimo ga na adresu. Naše usluge pružamo privatnim i poslovnim korisnicima.

U servisu svaki računar prolazi tri faze popravka. Dijagnostika je prva faza gdje se sistemski utvrđuje kvar i predlaže se mogućnosti njegovog uklanjanja. Kad je kvar utvrđen, uz konzultacije sa vama, ponudit ćemo najkvalitetnije riješenje uz primjerenu cijenu istog. Nakon što je kvar otklonjen, računar prolazi fazu testiranja gdje se ugrađene komponente dovode u optimalni režim rada.


Za poslovne korisnike nudimo mogućnost ugovorenog održavanja gdje za paušalni mjesečni iznos mogu ostvariti usluge stalne IT podrške.

Naša politika je da se Vaš problem riješi u što je moguće kraćem vremenu. Svjesni smo činjenice koliko računar može biti važan, te ćemo nastojati da servis ne traje duže od jednog dana. Na raspolaganju smo 7 dana u sedmici. Možete nas kontaktirati putem telefona od 09:00 - 17:00 ili nam poslati e-mail poruku u bilo kojem trenutku kako biste dogovorili termin dolaska naših tehničara kod Vas.


imagesss

Neke od usluga koje možete ostvariti u našem servisu:

• Zamjena i ugradnja komponenti
• Instalacija drajvera
• Instalacija  softvera
• Instalacija periferne opreme (printeri, skeneri...)
• Čiščenje virusa
• Backup podataka
• Podešavanje mreže i  interneta
• Instalacija operativnih sistema po želji klijenta


Za poslovne i privatne korisnike nudimo pomoć oko legalizacije softvera. U konsultaciji sa Vama i u skladu sa potrebama vaše firme napravićemo plan prelaska pojedinih radnih stanica, na kojima je to moguće (za koje nije vezan nikakav software posebne namjene koji radi samo na windowsu) i na te računare izvršiti instalaciju  Linux operativnog sistema, kao i sva ostala podešavanja potrebna za nesmetan rad jedne firme (umrežavanje sa drugim računarima, instalacija printera, podešavanje interneta itd.)